Farvelagt tegning visende fregatten / slaveskibet FREDENSBORG, ført af Kaptajn J. Berg i 1788. Original i privateje hos slægten til H.W. Harbou, Hillerød.
Akvarel af Jørn Mathiassen, 1975, forestillende slaver under dæk.
De lænkede slaver ligger ellersidder på to hylder over hinaden.
Akvarellen er lavet til brug for en tv-udsendelse ved filmatisering af Preben Ramløvs bog "Massa Peter" i 1978 om Peter von Scholten og Dansk Vestindiens slaveri.
Måler 20x65 cm.
KONGEN AF ASSIANTHE slaveskib ført af kaptajn H. Meinertz 1803.
Efter farvetegn. af C.C. Parnemann (kopi). H&S - 293:49.
Knud Klem: Skibsbygg. i Danmark..., bd. II, s. 25.
Eilstrup: Fjernt fra danmark, 90.
Akvarel af Jørn Mathiassen 1975 forestillende slaver under dæk på et slaveskib, ALLENBY/ALBANY?.
Akvarellen er lavet til brug for en tv-udsendelse ved filmatisering af Preben Ramløvs bog "Massa Peter" i 1978 om Peter von Scholten og Dansk Vestindiens slaveri.
En affotografering af maleriet af G. Webster, af Fort Christiansborg, malet ca. 1800. Fotografiet er fra efter at maleriet var blevet restaureret i 1978 af konservator Mads Hartting, Nivå.
Fort Christiansborg, nu Osu Castle, var det største danske støttepunkt på Guldkysten i det nuværende Ghana, og var udskibningshavn for den danske slavehandel til sukkerplantagerne i Caribien. Fortet blev bygget i 1661 og var det meste af kolonitiden på danske hænder. Det oprindelige fort blev ombygget flere gange. I 1850 solgte Danmark sine kolonier i Afrika og bygningen blev senere hovedsæde for den britiske koloniadministration i Gold Coast Colony. Bygningen anvendes i dag som Ghanas præsidentplads.
Fort Christiansborg, nu Osu Castle, var det største danske støttepunkt på Guldkysten i det nuværende Ghana, og var udskibningshavn for den danske slavehandel til sukkerplantagerne i Caribien. Fortet blev bygget i 1661 og var det meste af kolonitiden på danske hænder. Det oprindelige fort blev ombygget flere gange. I 1850 solgte Danmark sine kolonier i Afrika og bygningen blev senere hovedsæde for den britiske koloniadministration i Gold Coast Colony. Bygningen anvendes i dag som Ghanas præsidentplads. Et fotografi af et maleri efter Webster, af Fort Christiansborg, malet ca. 1800. Fotografiet taget efter at maleriet var blevet restaureret i 1978 af konservator Mads Hartting, Nivå.
Tegning i tusch og sepia af ubekendt kunstner: Prospekt af Taffelbayen/Taffelbjerget på Kap det Gode Håb i orkan, den 12. april 1790. Ostindisk Kompagnis skib ARVEPRINSEN AF AUGUSTENBORG bliver sat på land tillige med andre skibe. Kaptajn Nørager førte skibet. Affotograferet i 2008.
Slaver om bord på slaveskib luftes på dækket. Malet af Jørn Mathiesen/Mathiassen i 1975 til brug for en tv-udsendelse ved filmatisering af Preben Ramløvs bog "Massa Peter" i 1978 om Peter von Scholten og Dansk Vestindiens slaveri.
Rumforholdene i et slaveskib. Lignende illustration ses i bogen "Lægen Paul Iserts breve fra Dansk Guinea 1783-87", 1917, s. 173, ved Ingeborg Raunkiær.
Illustrationen stammer fra et historisk værk om afskaffelsen af den afrikanske slavehandel, af Thomas Clarkson, 1839.
Øverst et tværsnit af skibet med slaverne liggende på dækkene, nederst et dæk set fra oven, hvorpå de liggende slaver er indtegnet.
Citeret fra bogen, dog omskrevet til nudansk:
"Afstanden mellem dækkene er opgivet til ca. 5,5 fod. Rummene i slaveskibene har dog i mange tilfælde næppe haft en sådan højde; også forholdet mellem de to tegninger modsiger dette mål. Ladningen her er ca. 600 slaver. De to rum agter betegnet R var forrådsrum."
Den øverste tegning er også illustreret i Thorkild Hansen bog "Slavernes skibe", 1968, s. 168-69. Den nederste tegning er illustreret i samme bog, s. 24-25.